Galleri Hewar

Galleri Hewar
Bildrättigheter

Besök på Hewar-galleriet

I  måndags, första dagen efter återkomsten från semester, kunde jag, Negin och Ali besöka konstgalleriet Hewar i Bagdads nordöstra delar, nära den turkiska ambassaden. Jag träffade konstnären och galleristen Qasim Sabti på en utställning på tyska ambassaden i våras och hade planerat detta en längre tid. Och precis när jag kom till ambassaden i måndags blev det möjligt för oss att titta förbi. Sabti har ställt ut över hela världen och är själv en viktig exponent för den abstrakta modernismen i Irak, med sina rötter i framför allt europeiska och amerikanska skolbildningar. Hans galleri, med sin mysiga trädgård och trevliga kafé, representerar några av de bästa konstnärerna i Irak idag, inklusive min favorit Baqer. I samband med besöket kunde vi också äta irakisk mat (en iftar, dvs. brytande av den fasta som många följer under ramadan, fastemånaden), vilket var mycket trevligt, och diskutera det politiska läget i Irak med några liberala intellektuella. Det var varmt, runt 40 grader, så det var bara att lämna kavajen i bilen. Det vore naturligtvis trevligt att köpa en tavla. Vi får se…


01 kommentarer Skriv kommentar

  1. 01

    Besöket är ett tecken på att de onda krafterna inte kan hålla kreativt tänkande hos folket. Fler personer måste ge sitt stöd till de som vill bryta hot och terrors mentalitet. Tack Magnus, Negin och Ali för det initiativet.

Kommentera inlägget

För att skriva kommentarer måste du logga in med Facebook:

Läs om bloggarnas netikett

Senaste inlägg i våra omvärldsbloggar

Praktikplats: Bangkok

Skriv Praktikant på ambassaden i Bangkok

Gratulerer med Dagen

22 maj 2015 kl 02:12

Hej kära läsare!

Nästa vecka är en händelserik vecka då både hälsodelegationen och…

Världshandelsbloggen

Skriv Sveriges ambassadör till WTO, Genève
Joakim Reiter

Den som gapar efter mycket…

26 juli 2014 kl 23:21

Vid allmänna rådets möte i fredags blockerade Indien antagandet av det…

OECD-bloggen

Skriv Sveriges ambassadör till OECD, Paris

Framgångar för Sverige i Unesco

14 november 2013 kl 16:09

I går valdes Sverige in i Unescos styrelse under organisationens pågående generalkonferens. Att…

Globalt från New York

Skriv Sveriges FN-representation i New York

Kronprinsessebesök

05 oktober 2013 kl 02:46

Idag har vi haft nöjet att ha kronprinsessan Victoria på besök. Hon och…