John Bauer-skog utanför Jönköping, Småland. Foto: Henrik Gustafsson/Flickr (CC)
Bildrättigheter


En oviktig siffra (100)

Detta är det hundrade inlägget på UDbloggen. Siffran i sig är egentligen ointressant. På redaktionen är vi glada över att ha kommit så här långt och – inte minst – över den respons vi fått på bloggen, här några exempel (1) (2) (3) (4) (5), och på Twitter och Flickr.

Den 23 augusti drog vi upp ridån för den här portalen. En tanke med arbetet med sociala webben har från början varit att öppna nya dörrar in till UD och bli bättre på att berätta om vad vi gör, hemma i Stockholm och ute i omvärlden. Sedan dess har vi rätat ut ett par frågetecken som dykt upp längs vägen. Exempelvis var vi osäkra på hur vi skulle kunna tipsa om intressanta artiklar och analyser som vi läser på UD. Goda råd gjorde att vi landade i ett Delicious-konto. Med det sagt är vi övertygade om att det finns saker vi kan bli bättre på. Vad tycker du? Svara gärna här i kommentarsfältet eller kontakta oss i redaktionen.

Men nu till en aktuell fråga. Ryssland och EU har länge förhandlat om förutsättningarna för ett ryskt medlemskap i Världshandelsorganisationen (WTO). I samband med dessa förhandlingar har Ryssland gått med på kraftigt sänkta tullar på virke. Frågan är viktig inte minst för den svenska och finska skogsindustrin. Handelsminister Ewa Björling intervjuades om detta i Ekot i morse. När Ryssland sedan kan bli medlem i WTO återstår att se.

På tal om virke, med anledning av den här artikeln på ud.se diskuterade vi på redaktionen om uttrycket skogligt samarbete är etablerad svenska, eller om det är ett UD-internt hitte-på-ord. Presschefen, med försänkningar i den småländska myllan, kunde lämna tydligt besked. Skogligt samarbete är ett etablerat fackuttryck.


02 kommentarer Skriv kommentar

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Brit Stakston, Utrikesdepartementet. Utrikesdepartementet said: Hundrade inlägget på UDbloggen – summering och framåtblick. Vad tycker du vi kan bli bättre på? http://j.mp/emkIWD [...]

  2. 02

    [...] Hundra inlägg tillbaka, i slutet av november, hade ännu ingen större kris eller händelse inträffat i omvärlden där arbetet i UD:s nya kanaler satts på prov. Pakistan hade drabbats av förödande översvämningar men det hade inte gett utslag varken i ett krisliknade medietryck eller kraftigt ökad aktivitet i våra olika kanaler. [...]

Kommentera inlägget

För att skriva kommentarer måste du logga in med Facebook:

Läs om bloggarnas netikett

Senaste inlägg i våra omvärldsbloggar

Praktikplats: Bangkok

Skriv Praktikant på ambassaden i Bangkok

#SFF2015

24 april 2015 kl 03:01

Hej alla läsare!

I onsdags var det invigning för The Swedish Film Festival…

Världshandelsbloggen

Skriv Sveriges ambassadör till WTO, Genève
Joakim Reiter

Den som gapar efter mycket…

26 juli 2014 kl 23:21

Vid allmänna rådets möte i fredags blockerade Indien antagandet av det…

OECD-bloggen

Skriv Sveriges ambassadör till OECD, Paris

Framgångar för Sverige i Unesco

14 november 2013 kl 16:09

I går valdes Sverige in i Unescos styrelse under organisationens pågående generalkonferens. Att…

Globalt från New York

Skriv Sveriges FN-representation i New York

Kronprinsessebesök

05 oktober 2013 kl 02:46

Idag har vi haft nöjet att ha kronprinsessan Victoria på besök. Hon och…