På måndagen deltog UD vid Internetdagarna 2011 och berättade om resan ut i sociala medier. På tisdagen deltar UD i en diskussion om friheten på nätet. Foto: Teo Zetterman/UD (CC)
Bildrättigheter


Resan i sociala medier – The Movie

STOCKHOLM, Waterfront Conference Centre: Under tre dagar träffas beslutsfattare och förståsigpåare från politik och företag, journalister, entreprenörer – ja, till och med försäkringsbranschen finns på plats – för att lyssna till presentationer och delta i diskussioner som på olika sätt handlar om vårt kära nät. Det är dags för årets upplaga av Internetdagarna.

I skrivande stund pågår en paneldiskussion om hur civila samhället engagerar sig i FNs arbete på området Internet Governance.

I förmiddags hade Anders Jörle, Tobias Nilsson och undertecknad glädjen att få presentera vårt arbete med att ta UD ut i de sociala medierna. Presentationen finns att se här och mer om UD i sociala medier finns att läsa här och här. [Uppdatering 1: 22 november 2011, 09:23: Joakim Jardenberg modererade presentationen. En färsk bloggpost av honom finns här. Uppdatering 2: 23:35: Ser att Hampus Brynolf har skrivit för Makthavare.se om seminariet här.] Vi har sagt det förr men det tål att påminna sig själv en sådan här dag, resan har bara börjat. Och vi kommer fortsätta att vara beroende av dig. En sak vi vet är att nästa steg för oss kommer att handla om digital diplomati, och att utveckla vårt arbete med rörlig bild och gå live, troligtvis här. Kanske möjligheten att dela ljudfiler också är en väg framåt.

Helt klart är att Internetdagarna fungerar som en bra mötesplats och tillfälle att jämföra erfarenheter. För oss på UD:s presstjänst är exempelvis erfarenheterna inom public service så klart intressanta.

Imorgon tisdag deltar en annan medarbetare från UD, Johan Hallenborg, vid en paneldiskussion på Internetdagarna, om yttrandefriheten och nätet. Diskussionen livesänds – se den!

Medan vi är några som har förmånen att lyssna till och delta i intressanta diskussioner om nätet så fortgår händelserna på Tharir-torget i Kairo.


02 kommentarer Skriv kommentar

  1. [...] Internetdagarna 2011 om hur UD har tänkt, gjort och erfarit sin resa i sociala medier. Läs också UDs egen reflektion, i perspektivet av händelserna runt om i världen [...]

  2. 02

    Nu finns hela seminariet på Youtube så att ni kan uppdatera den inbäddade filmen:
    http://www.youtube.com/watch?v=QGviJmqhJK8

Kommentera inlägget

För att skriva kommentarer måste du logga in med Facebook:

Läs om bloggarnas netikett

Senaste inlägg i våra omvärldsbloggar

Praktikplats: Bangkok

Skriv Praktikant på ambassaden i Bangkok

Traditioner

10 april 2015 kl 06:25

Hej alla läsare!

För tillfället handlar mycket om traditioner. Förra helgen var det…

Världshandelsbloggen

Skriv Sveriges ambassadör till WTO, Genève
Joakim Reiter

Den som gapar efter mycket…

26 juli 2014 kl 23:21

Vid allmänna rådets möte i fredags blockerade Indien antagandet av det…

OECD-bloggen

Skriv Sveriges ambassadör till OECD, Paris

Framgångar för Sverige i Unesco

14 november 2013 kl 16:09

I går valdes Sverige in i Unescos styrelse under organisationens pågående generalkonferens. Att…

Globalt från New York

Skriv Sveriges FN-representation i New York

Kronprinsessebesök

05 oktober 2013 kl 02:46

Idag har vi haft nöjet att ha kronprinsessan Victoria på besök. Hon och…