Kofi Annan är på besök i Sverige, och igår hade han möte med biståndsminister Gunilla Carlsson. Foto: Linn Duvhammar/UD
Bildrättigheter


Kofi Annan, kinesiskt ministerbesök och svenska makthavare

Idag, tisdag, råder full aktivitet på Stockholm +40 i Münchenbryggeriet, den internationella konferensen om hållbar utveckling, som hålls av Utrikesdepartementet och Miljödepartementet. Detta kan man förstås följa live här och intervjuer med deltagare kan man se här. Igår öppningstalade biståndsministern, innan hon återvände till UD för att träffa Kofi Annan som är på besök i Sverige. Han deltar denna vecka i ett stort evenemang i Lund för att uppmärksamma Raoul Wallenbergs mod och gärningar.

Samtidigt vajar den kinesiska flaggan utanför UD i samband med Kinas premiärminister Wen Jiabaos Sverigebesök. I morgon förmiddag talar han på just Stockholm +40 i en ministerdialog med statsministern och riksdagens talman. Den som har kluriga frågor på lager kan twittra sådana till panelsamtalen så här.

I samma stund är Carl Bildt på besök i Bangkok. Fokus för besöket ligger på fördjupade relationer mellan Sverige och Thailand. Efter att ha träffat bl.a. premiärminister Yinluck, utrikesminister Surapong, oppositionsledaren Abhisit och företrädare för civilsamhället reser han vidare till EU-ASEAN:s utrikesministermöte i Brunei.

Och på tal om makthavare listar det amerikanska magasinet Foreign Policy i sitt senaste nummer ”The Most Powerful Women You’ve Never Heard Of”. Cecilia Malmström, EU-kommissionär för inrikes frågor, kommer in på plats 15. Och igår omnämndes Sveriges bloggande ambassadör i London i the Telegraph som ett exempel på en kvinna som aldrig behövt dölja sitt skarpsinne.


0 kommentarer Skriv kommentar

Kommentera inlägget

För att skriva kommentarer måste du logga in med Facebook:

Läs om bloggarnas netikett

Senaste inlägg i våra omvärldsbloggar

Praktikplats: Bangkok

Skriv Praktikant på ambassaden i Bangkok

Gratulerer med Dagen

22 maj 2015 kl 02:12

Hej kära läsare!

Nästa vecka är en händelserik vecka då både hälsodelegationen och…

Världshandelsbloggen

Skriv Sveriges ambassadör till WTO, Genève
Joakim Reiter

Den som gapar efter mycket…

26 juli 2014 kl 23:21

Vid allmänna rådets möte i fredags blockerade Indien antagandet av det…

OECD-bloggen

Skriv Sveriges ambassadör till OECD, Paris

Framgångar för Sverige i Unesco

14 november 2013 kl 16:09

I går valdes Sverige in i Unescos styrelse under organisationens pågående generalkonferens. Att…

Globalt från New York

Skriv Sveriges FN-representation i New York

Kronprinsessebesök

05 oktober 2013 kl 02:46

Idag har vi haft nöjet att ha kronprinsessan Victoria på besök. Hon och…